Barion Pixel

8+1 őszi marketing tipp szalonoknak

   Szalonlátogatás      2022. 08. 17.

Az ősz rohamosan közeleg, így összegyűjtöttünk olyan marketing tippeket, amelyeket felhasználva ebben az évszakban is felturbózhatod a szalon működését. 

1. Kezdj szezonális promóciókba 

Használd ki az ősz adta lehetőségeket, és indíts olyan promóciókat, amelyekkel azonosulni tudnak az emberek. Például masszőrként hirdethetsz a következő szöveggel: „Stresszes volt az iskolakezdés? Enyhítsd ezt egy teljes testmasszázzsal!” De az iskolakezdésen túl számos alkalmat kihasználhatsz: 

  • szüretelés 

  • őszi napéjegyenlőség 

  • október 6 és 23. 

  • halloween 

  • Márton-nap 

  • hálaadás 

Persze nem kell az összeset felhasználni, az már túlzás is lenne, de egy-kettő alkalom vagy téma köré felépíthetsz egy kampányt vagy promóciót. 

2. Dekoráld ki a szalont 

A közösségi média vezérelte világban már kifejezetten fontos az, hogy üzletként úgy jelenjünk meg, hogy az fotókon is jól nézzen ki. Ha a szalonba kitalálsz valamilyen őszi dekort, akkor azzal vendégeidet buzdíthatod arra, hogy készítsenek egy fotót, amikor nálad járnak. Ha pedig már elkészült a kép, akkor miért is ne tennék azt ki a történetükbe, ezzel is megismertetve téged több emberrel. 

Gondold tehát végig, milyen szezonális dekort tudsz könnyen összeállítani, amelyet meglátva biztosan mindenki előveszi a telefonját! Persze a dekorról te is készíts képet, és posztold oldalaidra, így a mostani vendégek kedvét is meghozod egy újabb látogatáshoz!  

3. Frissítsd fel közösségi média oldalaidat 

Közösségi oldalaidon jelenítsd meg az új évszakot, így a követők érezni fogják, hogy nem csak úgy posztolgatsz, hanem aktuális tartalmakat osztasz meg velük. Kozmetikusként összefoglalhatod külön posztokban az őszi szépségápolási trendeket és tippeket, körmösként pedig mutathatsz az évszaknak megfelelő munkákat inspirációként. Ha nincs elég ötleted arra vonatkozóan, hogy milyen tartalmak illenének üzleted oldalára, akkor lesd meg másik blogbejegyzésünket, amelyben felsoroltunk példákat. 

4. Mesélj a vendégeknek 

Amikor egy vendég a székedben ül, használd ki az alkalmat! Ha árulsz termékeket, akkor ajánlj a bőr- vagy hajtípusához illőket, amelyek ősszel hatásosak lehetnek a számára. Ha szoktál, adj először egy mintaterméket, amelyet aztán meg tud tőled vásárolni, ha bevált neki. Így sokkal kevésbé fog úgy tűnni, hogy a pénzért beszélnéd rá őket a termékre, hiszen a próbát követően eldönthetik, hogy valóban hatásosnak érezték-e azt.  

Sokszor nem is az eladás a cél, csupán az üzlet támogatása. A vendégek ezt könnyen megtehetik apró dolgokkal is, melyről készítettünk néhány hete egy posztot. Itt láthatod, hogy már egy lájkkal vagy egy hozzászólással is támogathatnak a vendégek, hiszen minél több érkezik ezekből a posztodra, annál nagyobb eséllyel fogja azt feldobni az Instagram egy új potenciális vendégnek. Ha megemlíted, mennyit segít egy-egy ilyen gesztus neked, akkor biztosan jobban fognak erre figyelni a vendégek.  

5. Helyezd előtérbe a szezonális kezeléseket 

Vannak kezelések, amelyek a vendégek körében népszerűek, azonban nyáron nem ajánlott őket igénybe venni. Ilyen például az AHA-savas mélyhámlasztás vagy a lézeres szőrtelenítés: most kommunikációdban helyezz ezekre nagyobb hangsúlyt, és emlékeztess mindenkit arra, hogy eljött ezeknek az ideje! Akár fizetett hirdetésbe is kezdhetsz, azonban ezt csak akkor tedd meg, ha biztos van a működésében, hiszen feleslegesen is költhetsz rájuk, ha a hirdetés nincsen jól beállítva!  

6. Indíts egy nyereményjátékot 

A nyereményjáték mindig a legjobb módja annak, hogy rövid idő alatt sok embert mozgass meg. Ha éppen kevesebb a foglalás, akkor kitalálhatsz egy olyan játékot, amellyel megtöltheted a naptáradat: pl. akik a következő két hétben foglalnak időpontot, azok közül valaki nyerhet egy ingyenes lézeres szőrtelenítés alkalmat. Ezzel két legyet üthetsz egy csapásra, hiszen egyrészt sok foglalást szerezhetsz rövid időn belül, másrészt a lézeres szőrtelenítés nem egy egyalkalmas kezelés, így az első ingyenessé tételével nagy eséllyel valakit ráveszel arra, hogy eljöjjön a második, harmadik és a többi alkalomra is.  

Ugyanígy olyan szolgáltatásra is felhívhatod a figyelmet, ami kevésbé népszerű jelenleg a vendégek körében, vagy pont az ellenkezőjét is teheted: ha olyan a nyeremény, amit egyébként is szeretne mindenki, akkor biztosan jelentkezni fognak a játékba.  

7. Írj blogbejegyzéseket 

Blogbejegyzések írásával több embert irányíthatsz a honlapodra, és a Google keresőjében is előre kerülhetsz bizonyos szavakra való rakereséseknél. Szakemberként egyszerű dolgod van: gyűjts össze témákat, amelyekről tudod, hogy izgatják a vendégeidet, és írj róluk pár bekezdést. Ha ez kész, töltsd fel a cikket a weboldaladra, készíts pár posztot, amiben a bejegyzést promótálod, és meg is vagy. A szakszerű cikkekkel hitelességedet is növelheted, miközben a leendő vendégek látják, hogy profival állnak szemben. 

8. Fogd össze a szalon többi szakemberét 

Ahhoz, hogy a szalon igazán sikeres legyen, fontos, hogy minden ott dolgozó szakember lelkesen tegyen is ezért. A közösségi oldalakon például ossza meg minden szakember az új posztokat, saját oldalukra tegyék ki egymás elérhetőségét is. Ezek apró dolgok, amelyek rengeteget tudnak számítani! Ezekhez hívd össze a szakembereket, és beszéljétek át közös céljaitokat! Ki mit szeretne eléri, hova szeretne fejlődni, és ki hogyan tud segíteni a szalon népszerűsítésében. Ha van olyan, aki nem túl lelkes, tőle külön érdeklődj, amikor a többiek nincsenek ott, hogy mi az oka ennek! 

8+1. Tervezd be az évet 

Szeptembertől kezdve az év már hamar eltelik, így érdemes előre gondolkodni abban, hogy decemberig mit hogyan tervezel a szalonban. Értékesítenél ajándékkártyát karácsony előtt? Vagy az újévre tervezel valami különlegeset? Kezdj el ezeken már most gondolkodni, hogy ne legyen később rohanás a lebonyolításukból!  

 

Kövesd ezeket a marketing tippeket és hozd ki a legtöbbet a szalonból ősszel! További aktuális tippekért pedig kövesd a @byoutieshungary Instagram oldalát!


 

2022. 08. 17.

Ez is tetszhet:

Szalonoknak

Miért is jött létre a Byouties beauty platformja?

Ugyan a legtöbb iparban már megkezdődött a digitalizáció, a szépségipar területén még mindig a határidőnaplós megoldás a leggyakoribb a foglalások inézésekor. A Byouties célja ennek a megváltoztatása. Lássuk, miért is jött létre a magyar beauty platform...

Tovább a cikkhez
2022. 09. 14.
...
...
Visszajelzés
Visszajelzés

Hogy tetszik az oldal?Hiba bejelentése
Visszajelzés

Mi nem tetszik az oldalban?Küldés
Visszajelzés

Mi tetszik az oldalban?Küldés
Visszajelzés

Milyen hibát szeretnél bejelenteni?Küldés
Visszajelzés

Ha szeretnél visszajelzést kapni a hibabejelentésről, kérjük add meg az e-mail címed.Küldés
Visszajelzés

Köszönjük a visszajelzésed!