Barion Pixel

Miért is jött létre a Byouties beauty platformja?

   Szalonoknak      2022. 09. 14.

Manapság egyre inkább átkerülnek tevékenységek az online térbe, így egyre több üzletnek kell lépést tartania az újabb szokásokkal és igényekkel. A már mindennapossá vált online rendelések mellett a szépségipar mégis megállt a papír alapú határidőnaplóknál, pedig a vendégek egyre szívesebben foglalnák már időpontjaikat online. A Byouties platformján a szalonok ezt az online időpontfoglalást ingyenesen bevezethetik, miközben plusz megjelenést is biztosíthatnak a szalon számára. Lássuk, miért is éreztük úgy, hogy szükség van erre… 

Online foglalás számokban 

Az ügyfelek 67%-a, azaz jelentősen több, mint a fele jobban szereti online lefoglalni az időpontjait, miközben az összes foglalás 40%-a a munkaidő után történik. Ebből szépségipari szakemberként milyen következtetést vonhatunk le? 

A vendégeinknek nagy része feltehetőleg nyitott lenne az online foglalás bevezetésére a szalonban, sőt, valószínűleg egy jelentős százalék még jobban is örülne ennek a módszernek. Így, amíg a hagyományos módszernél maradunk, nemcsak a vendégek változó igényeit nem elégítjük ki, de még saját magunknak is rosszat teszünk, hiszen a munkaidőnk nem ér véget az utolsó vendéggel: ha valakinek este tíz órakor jut eszébe, hogy szeretne hozzánk jönni, akkor nekünk erre reagálnunk kell. Persze az is opció, hogy csak másnap a szalonban válaszolunk az ilyen késői üzenetekre, de ebben az esetben egy-egy sürgős kérést el is veszíthetünk, ami hosszú távon a vendég elvesztéséhez vezethet. 

Az online foglalás előnyei 

Az online foglalás tehát a vendég számára gördülékennyé teszi a folyamatot, míg a szakembernek automatikusan frissül a naptára, így nem kell folyton a szervezésen stresszelni. 

Mit az az online foglalás a vendégnek? 

  • a következő időpont bármikor lefoglalható, akár az éjszaka közepén is 

  • 24 órával az időpont előtt érkezik emlékeztető e-mail, így kicsi az esély arra, hogy valaki elfelejti azt 

  • egy időpont könnyen átfoglalható, ha valami közbejönne 

Mit ad az online foglalás a szakembernek? 

  • a beosztás automatikusan frissül a változtatásoknak megfelelően 

  • felszabadul az eddig adminisztrációval töltött idő 

  • kevesebb lesz az elfelejtett időpont az emlékeztető e-maileknek köszönhetően 

  • az utolsó pillanatos lemondáskor fizetendő összeg érthetően fel van tüntetve a foglaláskor és a visszaigazoló e-mailben is, így ebből később nem alakulhat ki félreértés 

Az adódó marketing lehetőség 

A Byouties platformján nemcsak az online foglalást szerettük volna könnyebbé tenni, hanem azoknak a vendégeknek a dolgát is, akik egy új városba költöznek, és nem ismernek még egy szakembert sem, vagy csak szimplán most keresnek maguknak először kozmetikust. A platformon üzleti kategóriánként és szolgáltatás alapon is lehet keresni a szalonok között, ezzel pedig a vendégnek lehetősége van minden olyan szakembert egy helyen látni, aki szóba jöhet a számára. Összevetheti az árakat, az értékeléseket, a szabad időpontokat és a távolságot is, ez alapján pedig már bárki meg tudja határozni, hogy ki lesz számára az ideális szakember. 

Ugyanakkor ez a funkció nem csak a vendégek számára hasznos, hiszen így a szakemberek ingyenes marketing megjelenést kapnak: egy-egy vendéget talán sehol máshol nem tudnának elérni, de a Byouties-on könnyedén rájuk találhatnak. 

Miért a Byouties? 

A Byouties-on tehát a vendég és a szakember is jól jár: a foglalás folyamatát rövidítjük, miközben az élményt is növeljük. A platform használata eközben ingyenes, ami később sem fog változni: a jelenleg elérhető funkciókat bármely szakember ingyenesen használhatja. 

2023-ban ugyanakkor meg fog jelenni a Byouties Pro verziója, amely már több funkciót fog tartalmazni. Erről az Áraink oldalon lehet bővebben is tájékozódni, ahol megmutatjuk, mi lesz a különbség az ingyenes és a Pro verzió között.  

 

Ha még nem regisztráltad szalonodat, a gombra kattintva megteheted:

Ingyenesen regisztrálom a szalonomat


 

2022. 09. 14.

Ez is tetszhet:

...
...
Visszajelzés
Visszajelzés

Hogy tetszik az oldal?Hiba bejelentése
Visszajelzés

Mi nem tetszik az oldalban?Küldés
Visszajelzés

Mi tetszik az oldalban?Küldés
Visszajelzés

Milyen hibát szeretnél bejelenteni?Küldés
Visszajelzés

Ha szeretnél visszajelzést kapni a hibabejelentésről, kérjük add meg az e-mail címed.Küldés
Visszajelzés

Köszönjük a visszajelzésed!