Barion Pixel

Ombre vagy balayage: mi a különbség?

   Hajápolás      2022. 09. 07.

Manapság a balayage az egyik legkedveltebb szolgáltatás, amit a hajszalonokban igénybe vesznek a vendégek, hiszen hatása sokáig természetes marad. Ugyanakkor megtévesztő lehet, hogy mi is a különbség ez és az ombre frizura között, így most lerántjuk erről a leplet. 

Balayage 

A balayage festés célja az arckontúr kiemelése, népszerűsége pedig nagyban köszönhető annak, hogy ezzel a technikával egy természetes, játékos végeredményt érhetünk el. Ilyenkor a tincsek különböző árnyalatban pompáznak, ami a festés technikájának köszönhető. A festés során a fodrász nem tesz fóliát a festett tincsek közé, hanem szabad kézzel festi ezeket, szabályozva a felkent festék mennyiségét. A technika elnevezése is innen ered: a balayage szó franciául seprést, sepregetést jelent. A fodrász is ehhez hasonló mozdulatokkal festi az ecsetével a hajat, ezzel bebiztosítva, hogy az árnyalatok szépen és természetesen váltakozzanak.  

Ha szeretnéd, hogy hajad dúsabbnak és egészségesnek tűnjön, akkor a balayage egy tökéletes választás lehet a számodra.

 

 

Ombre 

Az ombre frizura a 2010-es években volt a leggyakrabban kért festési technika a hajszalonokban, azonban a mai napig egy népszerű szolgáltatásról beszélhetünk. Ilyenkor a legtöbb esetben a hajtövek sötétebbek, majd ez egyre inkább világosodik a végek felé közeledve, de fordítva is lehet ezt kérni (fordított ombre). A balayage-hoz hasonlóan itt is utal már a név is a végeredményre: az ombre francia szó árnyékot jelent. Az ombre esetében tehát az elnevezés magára az átmenetre utal, míg a balayage szó a sepregető mozdulatokkal végzett melírozási technika neve. 

Biztosan előtted is van olyan kép, ami a rosszul elkészített ombre frizurákról készült: ilyenkor az átmenet nem sikerül jól, és egy hirtelen csíkban vált a haj színe sötétről világosra. Ebből is látszik, hogy egy nehéz technikáról beszélünk, melyet mindenképpen szakemberre érdemes bízni. 

Az ombre frizura ajánlott azoknak, akik szeretnének valami különlegességet csempészni frizurájukba, de nem szeretnének gyakran fodrászhoz járni, hiszen itt nem látszik egyáltalán a lenövés.  

 

 

Mi az előnye ezeknek az átmenetes festéseknek? 

Most már tudhatod, hogy a fő különbség abban rejlik, hogy az ombre az elkészült haj típusát jelenti, míg a balayage a szabadkezes melírozási technika neve. Abban azonban mindkettő megegyezik, hogy egy jó szakember által elkészített ombre vagy balayage természetes eredményt ad, amelynél nem kell félned a lenövéstől. A hajtöveket nem érinti festék, itt a természetes hajszín a látható, így a hajszálak növekedésekor nem fogod azt érezni, hogy már megint fodrászhoz kellene menned. 

Ugyanúgy igaz mindkét típusra, hogy nem érdemes otthon próbálkozni velük! A festésük komoly kézügyességet és tudást igényel, az elrontott ombre frizurákból látható, hogy sokszor még a szakembereknek sem sikerül ezt szépen kivitelezni. Így, ha ezek mellett döntesz, mindenképp győződj meg arról, hogy ezt egy hozzáértő szakember készítse el neked! 


 

2022. 09. 07.

Ez is tetszhet:

Hajápolás

Szőlőmagolaj: a haj természetes gyógyítója

A szőlőmagolaj a szőlő magjából hidegen sajtolt olaj, mely népszerűvé vált a hajápolásban. A hajvégekre vagy a fejbőrbe masszírozva képes többek között a hajhullás és a töredezés visszaszorítására. További pozitív hatásait elolvashatod a cikkben!

Tovább a cikkhez
2022. 05. 18.
...
...
Visszajelzés
Visszajelzés

Hogy tetszik az oldal?Hiba bejelentése
Visszajelzés

Mi nem tetszik az oldalban?Küldés
Visszajelzés

Mi tetszik az oldalban?Küldés
Visszajelzés

Milyen hibát szeretnél bejelenteni?Küldés
Visszajelzés

Ha szeretnél visszajelzést kapni a hibabejelentésről, kérjük add meg az e-mail címed.Küldés
Visszajelzés

Köszönjük a visszajelzésed!